PLAYING AND LEARNING LANDSCAPES

Primary School Lorentzweiler

Construction time: 2004 – 2005
Place: Lorentzweiler, Luxembourg
Surface: 7000 m2
Developer: Municipality of Lorentzweiler
Architect: Holweck Mergen & Associés Arch.
L- Diekirch

A schoolyard is marking out circles…

The concept of free spaces was developed in co-operation with the school council for the pre-school and primary school of Lorentzweiler. The natural play areas are marked by round forms presenting various play themes: the willow tunnel area with table and chairs, an amphitheatre of stone seats, the principal play-ground with a slide, swing and the water play area. Various areas are interconnected by means of grass surfaces and an organic course. The planting is carefully selected among typical trees of the area. Their fragrant crowns are connected to the neighbouring orchards in spring to form a marvellous blooming landscape.